Szijjártó bejelentette: újabb fűtőanyag-szállítmány érkezett a paksi atomerőműhöz

Szijjártó bejelentette: újabb fűtőanyag-szállítmány érkezett a paksi atomerőműhöz

Fűtőanyag-szállítmány érkezett a paksi atomerőműhöz (Fotó: Szijjártó Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb adag, a paksi atomerőmű működéséhez szükséges nukleáris fűtőanyag-szállítmány érkezett Oroszországból Magyarországra – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter közösségi oldalán csütörtökön. Mint írta, ezúttal egy teljesen új útvonalon keresztül történt a szállítás, „mivel az Ukrajnán keresztüli vasúti, valamint a Közép-Európa északi felén keresztüli légi szállítás ellehetetlenült”.

– Bolgár és román partnereink korrekt hozzáállásának köszönhetően egy vegyes kivitelezés született: a fűtőanyag hajóval érkezett Bulgáriába, ott vonatra rakodták azt, majd a szállítmány Románián keresztül vonaton érkezett Magyarországra, ma pedig már ki is rakodták azt a paksi atomerőműben. Ezzel Pakson újabb hosszú hónapokra elegendő készlet áll rendelkezésre a biztonságos működéshez – zárta posztját a politikus.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.