Szijjártó: Nincs összemosva a homoszexualitás és a pedofília

Szijjártó: Nincs összemosva a homoszexualitás és a pedofília

Szijjártó Péter a brüsszeli NATO-csúcson (Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szijjártó Péter a 24.hu-nak reagált arra a hírre, hogy a francia kormány az EU egyik legfontosabb testülete, az Általános Ügyek Tanácsa elé szeretné vinni a homoszexualitást a pedofíliával összemosó, kedden elfogadott magyar törvényt. „Igen? Remek. Kedden lesz rá lehetőségük” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó a pozsonyi Globsec21 konferencián tartott közös sajtótájékoztatót a három másik visegrádi külügyminiszterrel, és azt mondta, nem számít nagyobb ellenállásra, mert szerinte tagállami joghatóság, hogy milyen szabályok vannak érvényben a gyerekek védelmére és a pedofilokkal szemben.

Arra, hogy nyilvánvalóan nem a pedofilokkal kapcsolatos szabályozás, hanem a homoszexualitást a pedofíliával összemosó módosítás lesz a vita tárgya, a külügyminiszter azt mondta: „Nincs összemosva a kettő, mi azt mondjuk, hogy a szülők kizárólagos joga és felelőssége a gyerekek szexuális orientációjával kapcsolatos nevelés. Nyugodtan oda lehet citálni ezt a törvényt bárhova, mi szívesen bemutatjuk bárhol. Tiszteletben kell tartani, hogy ez nemzeti kompetencia.”

Arra a kérdésre, hogy a visegrádi négyek összetartanak-e, ha vita lesz a törvényről, Szijjártó azt mondta, nem tudja, mi lesz a kollégái véleménye, mert nem konzultáltak erről, de ez egy nemzeti jogszabály.