Szijjártó Péter: Vége

Szijjártó Péter: Vége

Szijjártó Péter (Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vége. A keddi után negatív lett a mai tesztem is. Életem leghosszabb és legnehezebb tizenhét napján vagyok túl, de ma végre újra találkozhatok Szilvivel és a gyerekekkel – írta csütörtök esti Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

„Nagyon sok szeretetet kaptam az elmúlt két és fél hétben, ami erőt adott. Köszönöm azoknak, akik gondoltak rám, akik drukkoltak, akik üzentek, akik folyamatosan érdeklődtek. Külön köszönöm azoknak, akik a szentmiséjüket vagy az imádságukat ajánlották fel a gyógyulásomért. Jól esett az is, hogy olyan helyekről is kaptam gesztusokat, ahonnan a legkevésbé sem vártam volna. Ez egy alattomos és sunyi vírus. Tiszta szívemből kívánom mindenkinek, hogy kerülje el! Vigyázzanak magukra!” – írta.

Szijjártó Péterről november 3-i kambodzsai látogatása után, Bangkokban derült ki, hogy koronavírussal fertőzött. A külügyminiszter látogatása során többször is maszk nélkül volt, továbbutazása után Őry Csaba nagykövet és két magasrangú kambodzsai kormánytisztviselő is megfertőződött, a nagykövetet kórházban kezelték. Hun Sze kambodzsai miniszterelnök is karanténba került. A kormányfő szerint még kilencszáz ember volt karanténban Szijjártó látogatása miatt, amit az országban csak „a november 3-i incidensként” emlegetnek.

„Elég rendesen megrángatott a vírus” – így beszélt korábban a külügyminiszter a betegség lefolyásáról. Néhány napja pedig felkerült Orbán Viktor Facebook-oldalára egy videó, amelyben arról beszélt külügyminiszterének a miniszterelnök, hogy „ne gyere vissza, hanem maradjál még lehetőleg ott néhány napot. Hozzátette: kiadott egy határozatot, hogy csak 48 órán belüli két negatív teszttel lehet visszamenni a kormányba dolgozni.