Szivárványos és magyar zászlót vetítettek a Képviselői Irodaházra

Szivárványos és magyar zászlót vetítettek a Képviselői Irodaházra

Szivárványos és magyar zászlót vetítettek a Képviselői Irodaházra 2021. július 23-án (Fotó: Alicia Peres)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek éjjel a nemzetközi All Out mozgalom és a Budapest Pride aktivistái szivárványszínű és magyar zászlókkal világították ki a Képviselői Irodaházat Budapesten, hogy megüzenjék a magyar kormánynak: nem hagyják magukat, mert az LMBTQ emberek is részei a magyar társadalomnak, és ugyanazokat a jogokat érdemlik, mint minden más állampolgár – írta meg a 444.

A büszkeség mondatai mellett olyan feliratot is vetítettek az épületre, mellyel az EU-t szólítják fel arra, hogy addig gyakoroljon nyomást a magyar kormányra, ameddig vissza nem vonják az LMBTQ-ellenes törvényt.

„Magyarország az Európai Unió tagjaként elkötelezte magát az állampolgárai emberi jogainak védelme mellett. Ennek a törvénynek az elfogadása ezzel összeegyeztethetetlen, és nem maradhat következmények nélkül. Az LMBTQ jogok emberi jogok, és ez a törvény sérti minden magyar embernek a véleménynyilvánítás szabadságához fűződő alapvető jogát, valamint növeli annak a kockázatát, hogy az LMBTQ gyerekeket és családokat diszkrimináció és erőszak éri” – mondta Radványi Viktória, a Budapest Pride egyik szervezője.

A Budapest Pride felvonulást szombat délután tartják, négy órától.