Szokatlan animációs filmmel küzdene a belügy az Elf Bar ellen (videóval!)

Szokatlan animációs filmmel küzdene a belügy az Elf Bar ellen (videóval!)

Elf Bar

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kétségkívül vicces, de kifejezetten szokatlan animációs kisfilmmel küzdene a Belügyminisztérium a „manórudinak” is nevezett Elf Bar ellen. A Nyugat.hu számolt be róla, hogy egy szombathelyi diák, Németh Ilona pályamunkája tetszett a legjobban a szakmai zsűrinek.

Az Elf Bar káros hatásairól indít tájékoztató kampányt a belügy, ennek része volt a videópályázat, melynek legjobbjait a Köznevelési Államtitkárságon jutalmazták. A díjakat Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár és Bíró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnöke adta át. A köszöntőkben elhangzott, hogy a fiatalokat csábítja az Elf Bar kinézete és aromája, viszont az nagy mennyiségű nikotint tartalmaz, így az egészségre káros hatással van. A manórudinak is nevezett terméket különböző, különleges ízesítésekkel árulják, van például alma-körtés, kókusz-dinnyés, de még kólás is. Az elf bar ugyan illegális terméknek számít, de az internetről könnyen meg lehet rendelni. Magyarországon elektronikus cigarettát ráadásul csak ízesítés nélkül lehet árulni.

A Belügyminisztérium tizenkét olyan iskolát hívott meg a pályázatra, amelyekben folyik valamilyen mozgóképes oktatás. Az Elf Bar-ellenes pályázatot a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum diákja nyerte. Koczor Lili társalkotó és Németh Ilona a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum vendégei is voltak, itt mutatták be a nyertes kisfilmet, amellyel hamarosan több felületen is találkozni lehet majd.

Az animációs munka kétségkívül színvonalas, de nehéz megállapítani, lehet-e bármennyire is elrettentő hatása. Az inkább szórakoztató kisfilm „Az Elf Bar rossz” címet kapta, némiképp a South Park emlékezetes „a drog az rossz” szövegét felidézve. Utóbbi márpedig az iskolai kábítószer-ellenes edukáció ötlettelen, komolyan vehetetlen példáin igyekezett ironizálni.