Tarlós: Nem merném azt állítani, hogy Márki-Zay nem jobboldali

Tarlós: Nem merném azt állítani, hogy Márki-Zay nem jobboldali

Tarlós István (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter kapcsán egy percig sem merné Tarlós István azt állítani, hogy ne lenne jobboldali, konzervatív vagy keresztény. Ezzel ugyanis szerinte csak az ellenzéki miniszterelnök-jelölt lehet tisztában. A volt főpolgármester erről a Heteknek adott interjújában beszélt. Hozzátette viszont az is, szerinte nem életszerű, hogy egy balliberális parlamenti többség meggyőződéses jobboldali, konzervatív keresztényt válasszon meg. Ha ez mégis megtörténik, akkor – úgy látja – a kormányfő csak báb lehet, mert valódi konzervatív értékek érvényesítésére nem lesz képes.

Tarlós szerint az előválasztással akarva-akaratlanul is becsaptak sok embert, mert Magyarországon nem választanak miniszterelnököt, azt a leendő parlamenti többség választja meg. Egy esetleges ellenzéki győzelem után a többség akár Gyurcsány Ferencet is megválaszthatja miniszterelnöknek – fogalmazott.

Az ellenzék azon kijelentéseire, hogy győzelem esetén kőkemény elszámoltatás lesz bebörtönzésekkel, Tarlós úgy reagált: ilyen még a legvadabb ötvenes években sem fordult elő. – Nem tudom, hogy mennyire vehetők komolyak azok az emberek, akik ilyeneket mondanak, ha pedig komolyan gondolják, akkor Isten őrizz, hogy a hatalom közelébe kerüljenek – mondta.