Társa is lehetett a szekszárdi kislány gyilkosának

Társa is lehetett a szekszárdi kislány gyilkosának

Bűnjel a szekszárdi hatéves kislány megölésének helyszínén (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Korábbi vallomásával szemben tagadja a márciusban Szekszárdon megölt kislány feltételezett gyilkosa, hogy ő lenne a tettes – értesült a Blikk. K. Dániel szerint nem egyedül volt a Séd patak mentén a kislánnyal, s szavait igazolni látszik, hogy kövön, amivel ütlegelték a kislányt, egy másik DNS is megtalálható.

A gyanúsított meg is nevezett valakit, akihez szerinte a kövön talált másik DNS tartozik. A lap tudomása szerint ezt az embert korábban tanúként hallgatták ki, s ő felajánlotta a hatóságoknak, hogy vegyenek tőle DNS-mintát, de arra nem került sor.

A szintén a környéken élő feltételezett tettestárs a nyomozás előrehaladtával eltűnt. A kislány szüleit képviselő ügyvéd a nyomozás kibővítését javasolja.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság június 18-án közölte, hogy a nyomozók befejezték az ügy felderítését, és napokon belül vádemelési javaslattal átadják azt az ügyészségnek.

A Blikk kérdésére az illetékes járásbíróság most azt közölte, hogy a főügyészségtől megkapták a vádiratot, az ügy jelen állásában egyebet nem mondhatnak.

A március 8-án történt gyilkosság után a rendőrség még aznap elfogta a bűncselekménnyel gyanúsítható férfit, az áldozat unokatestvérét, aki részben elismerte a tettét. A 19 éves helyi férfit eleinte az Igazságügyi és Megfigyelő Elmegyógyintézetben tartották megfigyelésen, de később az egyik hazai büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, ahol azóta is letartóztatásban van.

A nyomozás során a kirendelt orvosszakértő megállapította, hogy a kislány halálát közvetlenül a vízbe fulladás okozta, ám a helyszínen talált térkővel bizonyítottan számos sérülést okozott a gyermeknek a gyilkos.