Településvezetői képzés indul a Debreceni Egyetemen

Településvezetői képzés indul a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem (Fotó:
MTVA/Oláh Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Települési önkormányzati vezetőképzés indul a jövő évtől a Debreceni Egyetemen. Az erről szóló megállapodást pénteken írták alá az intézmény és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) képviselői.

A Dehir.hu beszámolója szerint a három féléves posztgraduális képzésen egyebek mellett település- és gazdaságfejlesztési, illetve vezetői és kommunikációs ismereteket sajátíthatnak el a jelentkezők. A Magyarországon úttörőnek számító kurzusra települési vezetőket várnak.

Bács Zoltán, az egyetem kancellárja elmondta: évek óta gondolkodnak a képzés elindításán, végül tavaly állt össze a program. Szavaiból kiderült, elsősorban a kistelepülések vezetői fogalmazták meg az igényt arra, hogy valamilyen komplex felkészítő tudást kapjanak.

Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke szerint a tudásbázis a legfontosabb, ami így létrejön. Olyan fejlesztéseket kívánnak elősegíteni települési, illetve regionális szinten, mint például biogázüzemek vagy napelemparkok létesítése.

Az egyetem Gazdaságtudományi Karán induló képzés tantárgyai számos területet lefednek a jogi és gazdálkodási ügyektől a vidékfejlesztésen és a hulladékgazdálkodáson át a válságmenedzsmentig.