Republikon: A népszerűtlen intézkedések sem tépázták meg a Fidesz támogatottságát

Republikon: A népszerűtlen intézkedések sem tépázták meg a Fidesz támogatottságát

Orbán Viktor miniszterelnök a 2021. novemberi Fidesz-kongresszuson (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz–KDNP népszerűsége valamelyest csökkent júliusban, míg a DK és a Mi Hazánk minimálisan növelni tudta a támogatottságát – derült ki a Republikon Intézet július 14. és 25. között készült pártpreferencia-kutatásából, amelyet a Telex ismertetett.

Mint írták, a kormánypártok támogatottsága a teljes népesség és a pártválasztók körében is 2-2 százalékponttal csökkent júliusban az egy hónappal korábbi adatokhoz képest, és az intézet kutatásai szerint az elmúlt fél évben nem volt ilyen alacsony szinten a Fidesz népszerűsége. Ám a Fidesz még így is 31 százalékon állt a teljes népesség körében júliusban, a DK 13 százalékon, a Momentum és a Mi Hazánk is egyaránt 6-6 százalékon, a Kétfarkú Kutya Párt és az MSZP 4-4 százalékon, az LMP és a Jobbik 3-3 százalékon, míg a Párbeszéd 2 százalékon. A bizonytalanok aránya 28 százalék volt.

A pártválasztók körében a Fidesz 44 százalékot ért el, a DK 18 százalékot, a Momentum 9 százalékot, a Mi Hazánk 8 százalékot, a kétfarkúak pedig 6 százalékot, míg a többi párt nem jutna a parlamentbe.

A kormánypártok kisebb népszerűségvesztését a Republikon az inflációval és az olyan népszerűtlen intézkedésekkel magyarázta, mint a 30 év feletti nők kiszorítása a babaváró hitelből vagy éppen a városi csok eltörlése. 

Címkék: Fidesz, Republikon