Telex: Tanítás közben szakadt le az álmennyezet egy budapesti katolikus iskolában

Telex: Tanítás közben szakadt le az álmennyezet egy budapesti katolikus iskolában

A Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium épülete Angyalföldön, a Huba u. 6. szám alatt. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tanóra alatt szakadt le az álmennyezett a budapesti Huba utcai Kolping Katolikus Általános Iskola és Gimnázium egyik tantermében péntek délelőtt – számolt be róla a Telex. Értesülésüket az intézmény igazgatóhelyettese is megerősítette. 

Mint írták, az álmennyezet lassan kezdett el ereszkedni, ezt a tanár és a diákok időben észlelték, és el tudták hagyni a termet. Ugyan személyi sérülés nem történt, „sokan megijedhettek”. Az eset okait vizsgálják.

A lap további részleteket is szeretett volna megtudni, ám az iskola azt jelezte, a fenntartó kérésére nem áll módjukban mást közölni. A fenntartó az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága, a Telex nekik is küldött kérdéseket, ha válaszolnak, frissítik cikküket.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.