Teljes tisztújítás jön a Jobbiknál

Teljes tisztújítás jön a Jobbiknál

Róna Péter, a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője (b) és Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke a választások napján Budapesten, a Hotel Astoriában (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Teljes tisztújítást ír ki a Jobbik-Konzervatívok a választások eredményét értékelve – közölte a párt hétfőn déli tizenkét óra után nem sokkal. Azt írták, hogy értékelve az európai parlamenti és az önkormányzati választások eredményeit, a lehető legkorábbi időpontra kiírják a párt elnökségének teljes tisztújítását, hogy a tagok olyan vezetőket választhassanak, akik segíthetik a párt újjáéledését és sikeressé tételét.

A Jobbik csúfosan leszerepelt a vasárnap, az európai parlamenti választáson Róna Péter közgazdász listavezetése mellett mindössze 1 százalékot értek el, ami 45 323 szavazatot jelent. Gyöngyösi Márton pártelnök már korábban is jelezte, hogy amennyiben nem szereznek mandátumot, lemond a posztjáról. Vasárnap este egyébként már hangot adtak csalódottságuknak, Gyöngyösi Márton szerint igazuk volt azoknak, akik azt mondták, hogy Magyar Péter pártja az ellenzéki formációktól vesz el szavazókat. Azt ugyanakkor már akkor jelezte, azt tervezi, hogy újra versenybe száll az elnöki posztért.

A választási eredményeket elemző hírfolyamunkat itt olvashatja >>>