Tényleges életfogytiglant kérnek a soroksári futónő gyilkosára

Tényleges életfogytiglant kérnek a soroksári futónő gyilkosára

A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfi a büntetőperét előkészítő ülésen, a Fővárosi Törvényszéken 2019. október 7-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kezdeményezi az ügyészség a soroksári futónő gyilkosával szemben - közölte a fővárosi fellebbviteli főügyész csütörtökön az MTI-vel. Medveczky Gábor közleményében felidézte: a Fővárosi Főügyészség 2019 nyarán emelt vádat az elkövetéskor 35 éves hajléktalan férfival szemben, aki 2013. szeptember 25-én az esti órákban egy soroksári kerékpárúton rátámadt egy futó nőre, akit szexuálisan bántalmazott, majd megölte, és a nő telefonjával hagyta el a helyszínt.

A Fővárosi Törvényszék tavaly október 15-én kihirdetett elsőfokú ítéletében a vádlottat bűnösnek mondta ki aljas célból elkövetett emberölés, szexuális erőszak, valamint kifosztás bűntettében, amelyért - mint többszörös visszaesőt - fegyházban végrehajtandó életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy a férfi legkorábban a szabadságvesztésből letöltött 35 év leteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész a feltételes szabadságra bocsátás mellőzéséért, míg a vádlott és védője az emberölés és a szexuális erőszak vádja alóli felmentésért, illetve a büntetés enyhítése céljából jelentettek be fellebbezést. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartva kezdeményezte a vádlottal szemben tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását, a védelmi fellebbezések egyidejű elutasításával - tette hozzá a főügyész. Medveczky Gábor közölte: a vádlott továbbra is letartóztatásban várja a másodfokú eljárás lefolytatását.

Mint korábbi cikkünkben megírtuk, A rendőrség 2018 szeptemberében jelentette be, hogy a bűncselekmény gyanúsítottja egy betörések miatt börtönben ülő férfi, R. Szilveszter. A bíró szerint „az ügy kulcsa” az áldozaton talált DNS-minta volt, amiről a szakértők teljes bizonyossággal megállapították, hogy az a vádlotté. Miután a férfi vér, nyál és ondómintáját is megtaláltak az áldozat testén, belső combján, tamponján, és még a telefontokján is, a bíróság nem hitte el R. vallomását, miszerint már eleve holtan találta az áldozatot, és ő csak kifosztotta őt.