Tíz napig tartott a klímajavítás a Honvédkórház telephelyén

Tíz napig tartott a klímajavítás a Honvédkórház telephelyén

Képünk illusztráció! (Forrás: Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tíz napig tartott az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház II-es telephelyén meghibásodott klíma megjavítása – írja a Népszava.

A lap és a Magyar Hang is beszámolt róla múlt héten, hogy a legnagyobb melegben mondta fel a szolgálatot az intézményben a műtőblokk klímarendszere, ezért operációkat kellett áttervezni. Mint kiderült, július 7-én történt a meghibásodás. A kórház korábban megkeresésünkre azt írta, hogy a fellépő hiba következtében az elektív (tervezett) műtéteket kellett áttervezni az I-es, illetve II-es telephelyen megosztva, az akut eseteket más műtőkbe áthelyezve végezték a szakemberek. Emiatt nem kellett bezárni osztályt.

A Népszava most megtudta, hogy külföldről kellett alkatrészt rendelni, de a klíma javítása július 17-én a reggeli órákban megtörtént, a hibák elhárultak. Az Országos Kórházi Főigazgatóság azt is elárulta, hogy a meghibásodás idején az intézmény 25 ortopédiai, illetve 24 sebészeti elektív műtétet csoportosított át az I. telephely műtőibe, és 71 akut műtétet hajtott végre a szakma szabályai szerint. „Az intézmény – a rajta kívülálló műszaki szakmai körülmények ellenére – gyorsan és hatékonyan reagált a problémára.”