Tizennyolc autót törtek fel a csepeli kocsik „rémei”

Tizennyolc autót törtek fel a csepeli kocsik „rémei”

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A XXI. kerületi rendőrség lopás bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt folytatott eljárást egy 18 éves fiatal ellen, aki tavaly április 6. és 7. között bemászott egy csepeli cég telephelyére, ahol a műhelybe bejutva sarokcsiszolót, akkumulátorokat, hangfalat, és egy személygépkocsit tulajdonított el. A lopott holmikat a szintén eltulajdonított járművel vitte el – írja a Police.hu.

A nyomozás adatai szerint a gépkocsival Dunaharasztiig jutott, ahol leszerelte annak rendszámait és rádióját, majd a lopott dolgokat magához véve, az autót lezárva hátra hagyta.

A csepeli nyomozók R. Richárdként azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit a rendőrök nem sokkal később, április 19-én Dunaharasztiban elfogtak, majd a XXI. kerületi kapitányságra állítottak elő.

Az eljárás során több hasonló jellegű bűncselekményre is fény derült. A nyomozók újabb gyanúja szerint a fiatal 2021 decembere és 2022. április 29. között 21 vagyon elleni bűncselekményt követett el a főváros XXI. kerületében; egy másik gépkocsit is ellophatott, valamint tizennyolc járművet törhetett föl, hogy azokat, vagy a bennük tárolt értékeket eltulajdonítsa. Felmerült, hogy Richárdot néhány alkalommal Rikárd nevű testvére is segíthette. Utóbbit szintén aznap, Aszódon fogták el.

R. Richárddal szemben a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el, ám ő május 2-án megszökött a letartóztatási helyeként kijelölt javítóintézetből.

A nyomozók emiatt R. Richárdot ötrendbeli lopás bűntett, ötrendbeli lopás vétség, egyrendbeli egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett, ötrendbeli lopás bűntett kísérlete, kilenc-rendbeli lopás vétség kísérlete, valamit egyrendbeli fogolyszökés vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A fiatal a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte, ám bővebb vallomást nem kívánt tenni, jelenleg letartóztatásban várja az eljárás további szakaszát. R. Rikárdot a nyomozók négyrendbeli lopás bűntettével gyanúsítják. A 19 éves férfi a terhére rótt bűncselekmények elkövetését tagadta.