Több fideszes politikust is meghívtak, egyikük sem ment el Karsai Dániel színdarabjára

Több fideszes politikust is meghívtak, egyikük sem ment el Karsai Dániel színdarabjára

Karsai Dániel (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy tökéletes nap – ezen a címen fut a részben Karsai Dániel által írt, az eutanáziáért küzdő, halálos ALS-nevű betegségben szenvedő alkotmányjogász élete ihlette színdarab a Hatszín Teátrumban. Az előadást legutóbb kedd este játszották, erre hívott meg Bedő Dávid parlamenti képviselő több fideszes politikust, ám egyikük sem ment el.

Bedő közösségi oldalán így írt erről: „májusban meghívtam 10 fideszes képviselőt, köztük Orbán Viktort, Kövér Lászlót, Sulyok Tamást és Kocsis Mátét, hogy megnézzék azt a színdarabot, amit Karsai Dániel írt. A színdarabban lehetőségük lett volna megismerni, milyen egy haldokló beteg napja, ezzel talán jobban megértve, miért küzd Dani a szabad életvégi döntésekért. Nagyon sajnálom, hogy semelyik meghívott fideszes nem jött el”. Korábban Bedő egyébként arról írt, hogy Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető azt válaszolta a meghívására, hogy „amennyiben közfeladatai lehetővé teszik”, ott lesz az előadáson.

A Magyar Hang itt írt a színdarab júniusi bemutatójáról.

Címkék: Karsai Dániel