Több hullámban jöhet az eső

Több hullámban jöhet az eső

Őszi időjárás (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég, legfeljebb délelőtt lehetnek átmeneti elvékonyodások a felhőzetben. A legtöbb helyen átmenetileg megszűnik a csapadék, ugyanakkor a déli és keleti határ mentén esős maradhat az idő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A déli óráktól kezdődően délnyugat felől egyre nagyobb területen újból elered az eső, ami kora estétől északnyugat felől havas esőbe, hóba vált. Nagy területen kiadós mennyiségű csapadék ígérkezik. Az északira, északkeletire forduló szél többfelé megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 12 fok között valószínű, a déli óráktól már csökken a hőmérséklet.

A hétvége első napján még melegfronti hatással kell számolni, fejfájás, migrén, álmatlanság, nappal fáradtság, tompaság jelentkezhet, lassabb lehet a reakcióidő. Reggel a hideg, néhol fagyos időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A borult, esős időben lehangoltság, levertség, rossz közérzet alakulhat ki. A szelesebb tájakon élők ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetnek – figyelmeztet az Időkép.

Címkék: időjárás