Több mint ezerhétszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Több mint ezerhétszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Határsértőket tartóztatott fel a rendőrség (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntektől vasárnapig 1724 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 621, szombaton 615, vasárnap 433 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. Emellett elfogtak 55 határsértőt az ország belsejében, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén – ebben az évben az eddigi legtöbb – 4503 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten – augusztus 8-tól 15-ig – a feltartóztatottak száma 4170 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében 62 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 43 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)