Több mint négyszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a szilveszteri hétvégén

Több mint négyszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a szilveszteri hétvégén

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Péntektől vasárnapig 464 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 227, szombaton 147, vasárnap 74 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az ország belsejében 16 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1285 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten – december 19-től 25-ig – a feltartóztatottak száma 1923 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 46 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. – Embercsempészés miatt 21 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.