Több száz gyermek betegedhetett meg két kecskeméti iskolában

Több száz gyermek betegedhetett meg két kecskeméti iskolában

Kecskemét belvárosa (Fotó: Pudelek (Marcin Szala)/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Drasztikusan megugrott hétfő óta a megbetegedések száma az Arany János és a Lánchíd Utcai általános iskolákban – jelentette a Hiros.hu. A helyi hírportál beszámolója szerint az ügyet vizsgálja a Kecskeméti Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya. Meg nem erősített információink szerint a két intézményben összesen közel félezer gyermek betegedett meg. A hírek szerint akad olyan gyerek, aki kórházba is került.

A portál kereste a Kecskeméti Tankerületi Központot, mely megerősítette a hírt, hogy a megbetegedések száma hétfőtől a két intézményben drasztikusan megugrott. Azt azonban nem közölték, pontosan hány iskolást érint a dolog. „Az intézmények vezetői az eljárásrendnek megfelelően értesítették az iskolai védőnőt és az iskolaorvost. A hiányzók magas létszáma miatt a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztálya megkezdte az ügy kivizsgálását, ami jelenleg is tart” – közölte a tankerület.

A Hiros.hu megkeresésére a kormányhivatal válaszában azt írta: „január 30-án érkezett bejelentés a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatalhoz, miszerint két kecskeméti nevelési-oktatási intézményben jelentős számú gyermek hiányzik. A hivatal a jelzések napján megkezdte a járványügyi kivizsgálást, mely során a szakmai szempontok szerint kiválasztott beteg gyermekek szüleivel, az intézményekben alkalmazottként dolgozó beteg személyekkel történt kapcsolatfelvétel, ezen kívül légúti minták és székletminták levétele történt.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen betegségről lehet szó. A hatósági válaszokból az derült ki, jelenleg folyamatban vannak a vizsgálatok, felső légúti megbetegedés és bélrendszeri jellegű fertőzés is valószínűsíthető.