Több vírustagadó oldalt és csoportot is letiltott a Facebook

Több vírustagadó oldalt és csoportot is letiltott a Facebook

Gődény György YouTube-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökre eltűnt a Facebookról az egyik legismertebb magyar „vírustagadó”, Gődény György (Dr. Gődény) alapította Normális élethez ragaszkodók nevű csoport, és ugyancsak elérhetetlen a vírus veszélyességét korábban többször tagadó Lenkei Gábor több mint 100 ezer követővel bíró oldala, ahogy az Apaszív nevű, maszkellenes oldal is.

A járvány terjedésével párhuzamosan elszaporodtak a fertőzést összeesküvés-elméletként, átverésként beállító, a pandémiát tagadó, a maszkviselést pedig megtagadó csoportok. A kamupártok állami támogatása kapcsán korábban a hírekbe került, gyógyszerészként végzett Gődény György állt a vírusszkeptikusok élére, több műsorban vitázott szakemberekkel, és tüntetést is szervezett a Szabadság térre, hogy állítása szerint az emberek kinyilváníthassák normális élethez való ragaszkodási szándékukat.

Lenkei Gábor, a magát nyíltan szcientológusnak valló, vitaminokat forgalmazó üzletember tavasszal többször is relativizálta a koronavírus-járvány veszélyeit. – A média hajmeresztő viselkedése sokkal veszélyesebb, mint a koronavírus. Nem véletlenül nevezte el a hírek gyártóit egy neves gondolkodó a félelem kalmárainak. Igen, ők valóban félelemkeltéssel kereskednek. Mi maradjunk józanok, és gondolkodjunk a tényekkel. A szokványos, minden évben „tiszteletét tevő” influenza sokkal több ember életére van hatással, mint ez az aktuális celeb, a koronavírus – írta egy posztjában. Majd hozzátette, belefeküdhetne egy kád koronavírusba, akkor sem lenne semmi baja. A vírus nem veszélyes, csak annak lesz baja tőle, aki fél – mondta.

A Facebook nem indokolta döntését, de azzal, hogy több vírustagadó oldal egyszerre tűnt el, vélhetően az álhírek terjesztése miatt léphettek. A Normális élethez ragaszkodók 2. és a korábban Maszktalanok (most már MKTLNK) elnevezésű csoportok továbbra is működik.

Gődény György nem pusztán egy fitneszvlogger, hanem egy Közös Nevező nevű bizniszpárt alapítója is egyben.