Tordai Bence állítja, hogy a Hír Tv tőrbe csalta

Tordai Bence állítja, hogy a Hír Tv tőrbe csalta

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 15-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója azt mondta: az ő közegükből senki nem hívta fel Tordai Bencét, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét. Így Törley Katalin szerint „trolltámadás lehetett” az a telefonhívás, amely alapján a HírTv és a kormánymédia azt állítja, hogy a mozgalom a politikussal egyeztetett a stratégiáról. Erről a Hvg.hu érdeklődésére beszélt az alapító. – A Tanítanék soha, egyszer sem kért tanácsot politikusoktól vagy politikai pártoktól. Ez a felvétel nem tudom, hogyan készülhetett el, valószínűnek tartom, hogy trolltámadás volt – fogalmazott.

Tordai Bence időközben megerősítette, hogy ő hallható a felvételen, amelyből a televízió azzal a felütéssel készített anyagot, hogy a baloldali pártok állnak a mozgalom mögött. Tordai arról számolt be, hogy a Párbeszéddel kiderítették: nem a mozgalom egyik tagja volt a vonal másik végén. Azt írta, hogy nyilvános adatbázisok alapján arra jutottak, hogy a telefonszám a Magyar Honvédség alezredesének a nevén van, akinek a lánya, F. Boglárka a HírTV riportereként dolgozik. „Sakk-matt” – jegyezte meg az ellenzéki képviselő.

A képviselő azt is bejelentette, hogy vizsgálatot kezdeményeznek a honvédelmi miniszternél, és a MÚOSZ Etikai Bizottságához fordulnak, hogy állást foglaljon az eset kapcsán. Emellett eljárást indítanak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál, mivel egy magánbeszélgetés engedély nélküli rögzítése, ártó szándékkal való manipulálása és nyilvánosságra hozása jogellenes. A Hvg.hu a Hír TV-nél is érdeklődött a felvétel eredetével kapcsolatban, ám nem kaptak választ.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.