Toroczkai László: Svéd és a finn barátaink érdekében nemmel voksolunk a NATO-csatlakozásukra

Toroczkai László: Svéd és a finn barátaink érdekében nemmel voksolunk a NATO-csatlakozásukra

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke beszél a Sándor-palota előtt rendezett fáklyás tüntetésen 2022. november 9-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindenhol fel kell szólalni az őrület ellen, meg kell akadályozni egy újabb világháború kitörését – hangsúlyozta szombaton, Budapesten tartott évértékelő beszédében Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, frakcióvezetője. A politikus szerint életveszélyes, hogy az első világháborút megelőző időkhöz hasonló, „vérgőzös, vért és háborút akaró hangulat van az európai politikusok között”. Azt hangsúlyozta: meg kell változtatni az európaiak gondolkodását, mert ezen a kontinensen fog múlni, hogy lesz-e világháború, és feláldozzák-e a civilizációnkat. Közlése szerint ebben a munkában vannak külföldi partnereik, „szépen alakul az új szövetségi rendszer”, amely új frakciót eredményezhet a következő Európai Parlamentben. Valami elindult Európában – jelentette ki Toroczkai László, azt hozva példaként: számos országban velük párhuzamos utat bejárva vannak jelen a politikában a Mi Hazánkhoz hasonló szervezetek.

Hozzátette: képviselőik nemmel voksolnak Finn- és Svédország NATO-tagságára, mert a két állam belépésével több ezer kilométeres határ jönne létre a katonai szervezet és Oroszország között, ez pedig nagyban növelné egy fegyveres konfliktus veszélyét. Teszik mindezt a svéd és a finn barátaik érdekében - jegyezte meg Toroczkai László, aki arról beszélt: mára a világ átalakítása, egy szűk pénzügyi kör diktatúrája véres valósággá változott. Kijelentette: „Ukrajnát már eladták” külföldi befektetőknek, akik annak a szűk pénzügyi elitnek az uralmát terjesztik ki a szomszédos országra, amelynek már sikerült szinte az egész világot gyarmati sorba taszítania.

„Le kell rántani a leplet Orbán Viktorról és a Fideszről”

A politikus arról beszélt a mintegy háromszáz meghívott vendég előtt: pártja szerint nem a Fidesz által hirdetett, a multinacionális vállalatokra építő gazdaságpolitika vezet Magyarország felemelkedéséhez. Szerinte ezért vagy rá kell bírni a kormányt politikájának megváltoztatására, vagy „le kell rántani a leplet Orbán Viktorról és a Fideszről”. A Mi Hazánk elnöke hangsúlyozta: a multinacionális cégek mindig a legolcsóbb, akár más kontinensről behozott dolgozókat keresik, „már eleve nem gondolkoznak a magyar munkaerőben”, amely közben egyre nyugatabbra vándorol. Ez Magyarország végét jelentheti – fogalmazott Toroczkai László. Kiemelte: nem a külföldi cégek jelenléte ellen vannak, elfogadhatónak tartják, hogy bizonyos korlátok között működjenek itt, például kizárólag magyar munkaerőt alkalmazva, adót az itteni cégekhez hasonló módon fizetve, kedvezmények és vissza nem térítendő támogatások nélkül. Megjegyezte: ebben az esetben valóban kevesebb multinacionális cég működne az országban, de „a magyarságnak jobb lenne”.

Toroczkai László szerint a kivándorlás megállítását, megfordítását földosztás, a családi gazdaságok és a szövetkezés támogatása, a vízgazdálkodás átalakítása, „organikus energiapolitika” megteremtése révén lehetne elérni. A politikus sürgette a paksi atomerőmű bővítésének elindítását, akárcsak azt, hogy tisztességes politikai szándékkal, akarattal, ráfordítással megfelelő oktatási rendszer épüljön ki. Hangsúlyozta: az országnak és pártjának is a megsemmisülés és aközött kell választania, hogy „olyan magaslatokra jut, amire ritkán volt példa a magyar történelemben”, igazi, csak a magyar érdekeket szolgáló nemzetgazdaság kialakítása révén. Magyarországnak erős honvédségre van szüksége – jelentette ki. A parlamenti ellenzék többi pártjáról úgy nyilatkozott: miután kiderült, hogy külföldről kaptak forintmilliárdokat, innentől senki nem mondhatja, hogy a magyarok érdekeit képviselik. „Ők rabszolgák, kitartottak, csicskái a disznófejű nagyuraknak”, s aki rájuk adja a voksát, „az a Világgazdasági Fórum érdekeire szavaz”, „a megszállásunkat és a teljes gyarmattá süllyesztésünket” támogatja.

Díj Csókay Andrásnak és feleségének

Az eseményen Garbai László, a Magyar Energetikai Társaság tiszteletbeli elnöke arról beszélt, apokaliptikus jövőt ígér az emberiségnek „három szörnyű törekvés” találkozása. Ezek a fölgáz kivezetése, az atomenergia és más klasszikus források helyettesítése „zöld” forrásokkal és az üvegházhatás szerepének súlyos felnagyítása. Ami történik, az „egy támadás a világ ellen”, fogalmazott.

Az évértékelőn adta át Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke és Dúró Dóra elnökhelyettes a párt elismerését, a Magyar Életért-díjat a „hazánk egyik legaktívabb életvédőjeként” méltatott Csókay András idegsebész főorvosnak és feleségének. A rendezvényt és a résztvevőket videóüzenetben köszöntötte Kosztadin Kosztadinov, a bolgár Újjászületés párt vezetője és Gustav Kasselstrand, az Alternatíva Svédországért vezetője. Mindketten a nemzetek Európájáért folytatott, hosszúnak vizionált közös küzdelmük sikerét kívánták.

(MTI)

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.