Nem engedi a rendőrség, hogy a Momentum az Orbán-beszéd helyszínén tüntessen

Nem engedi a rendőrség, hogy a Momentum az Orbán-beszéd helyszínén tüntessen

Momentumos zászlók (Forrás: Momentum/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem engedélyezte a rendőrség a Momentumnak, hogy tüntetést szervezzen október 23-ára a zalaegerszegi Deák Ferenc térre, akkorra, amikor Orbán Viktor a városba érkezik. A párt szerint „mondvacsinált okokra” hivatkozott a hatóság, de ezt nem fejtették ki részleteiben.

Ahogyan lapunk is megírta, a Fidesz idén nem szervez központi megemlékezést az 1956-os forradalom alkalmából, helyi szinten lesznek megemlékezések. A miniszterelnök pedig nem a fővárosban, hanem a zalaegerszegi Mindszentyneum átadásán fog beszédet mondani.

Hiába nem engedték a Momentumnak a megmozdulást, a párt ettől függetlenül „sürgős tüntetést” jelentett be vasárnapra reggelre a Deák Ferenc tértől nem olyan messze lévő Kazinczy térre. Azt írták, hogy várják a pedagógusokat, diákokat és a civileket a demonstrációra, „síp, transzparens legyen nálatok”.

A fővárosban október 23-án a legjelentősebb eseménynek a délutáni tanár-, diáktüntetés ígérkezik.