Új politikai mozgalmat alapított az exjobbikos Bencsik János

Új politikai mozgalmat alapított az exjobbikos Bencsik János

Rába Kálmán, a Vas Megyei Közgyűlés tagja, kőszegi önkormányzati képviselő; Mihátsiné Dózsa Hajnalka, Ostffyasszonyfa polgármestere; Bencsik János országgyűlési képviselő; Varga Dániel, Budapest I. kerület önkormányzati képviselője a Polgári Válasz bemutatkozó sajtótájékoztatóján (Fotó: Polgári Válasz)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Polgári Válasz néven új politikai mozgalom alakul a polgári értékek képviseletére, amelyeket sem a Fidesz, sem a közös pártlistára készülő ellenzék nem képvisel – jelentette be Bencsik János exjobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő a mozgalom megalakulásáról hírt adó péntek reggeli közleményük szerint.

Leszögezte: semmilyen körülmények között nem fognak közös listán indulni az elmúlt tíz vagy az azt megelőző nyolc év kormányzásának felelőseivel. „Azoknak a hangja kívánunk lenni, akiket sem a kormányoldal, sem a közös pártlistára készülő ellenzék nem képvisel. Az a célunk, hogy meghaladjuk az egymást gyűlölő, mégis egymást életben tartó politikai szekértáborokat, és alternatívát nyújtsunk azoknak, akik sem a NER, sem az O1G politikájával nem tudnak azonosulni” – mondta Bencsik János.

A képviselő szerit mozgalmuk nem megosztja az ellenzéket, hanem új szavazókat mozgósít: olyanokat, akik inkább otthon maradnának, mintsem hogy a Fideszre vagy az ellenzéki összefogásra szavazzanak.

Az online sajtótájékoztatón részt vett Mihátsiné Dózsa Hajnalka, Ostffyasszonyfa független polgármestere, Rába Kálmán, a Vas Megyei Közgyűlés tagja, kőszegi önkormányzati képviselő, valamint Varga Dániel, Budapest I. kerületének egyéni választókerületben győztes önkormányzati képviselője is.