Új, zöld online lap indult

Új, zöld online lap indult

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Very Important Planet, vagyis VIP néven új, zöld portál indult szombaton.

Mint Horváth Attila főszerkesztő, a Magyar Nemzet és a Zoom.hu korábbi újságírója beköszönőjében írja, céljuk a független médiatér szélesítése mellett „zöld szemüveget” adni az olvasóknak. Cikkeik „bolygónk, országunk, településünk, utcánk, otthonunk élhetőbbé tételét szolgálják”.

„Tisztább képet szándékozunk mutatni a világból: a klímavédelemtől a jövőkutatáson át Greta Thunbergig, Pakstól a nagypolitika legfőbb kérdésein át az egészségügyig, a teljesítményük alapján elismert hírességekkel készített interjúktól a globális médián és kultúrán át a megújuló energia témaköréig kínálunk olvasnivalót.”

Horváth Attila hozzáteszi, hogy az újság létrehozásának igénye a Párbeszéd Magyarországért köreiben képződött meg, működésének alapjait pedig a Zöld Terasz Alapítvány biztosítja. „Az alapítvány célja, hogy országos szinten segítse a helyi közösségi kezdeményezések megerősödését a jelen és a jövő generációk jogait szem előtt tartó társadalom megteremtése érdekében. Elkötelezett a társadalmi és környezeti igazságosság, a sokszínűség, az átláthatóság, a társadalmi részvétel, a befogadó és nyitott társadalom értékei mellett. Segíti a társadalmi kezdeményezéseket, az értékeivel összhangban álló ügyek nyilvános megjelenítését. Ilyen kezdeményezés a Very Important Planet is.”

„A VIP nem lesz szócső: tevékenységünk fókuszában nem az áll majd, hogy politikusok szelektív hulladékgyűjtőt adnak át. Arra ott a párt és a politikusok weboldala, közösségimédia-felülete” – ígéri, így annyiban adnak majd teret a Párbeszéddel kapcsolatos cikkeknek, amennyire a párt megkerülhetetlen szereplője a közéletnek.