Újabb idősotthonban jelent meg a koronavírus

Újabb idősotthonban jelent meg a koronavírus

A Baross Utcai Idősek Otthona Csokonai utcai telephelye (Fotó: baross-otthon.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többeknek is pozitív lett a koronavírus-tesztje a fővárosi Baross Utcai Idősek Otthona egyik telephelyén – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Mint írták, 11 lakónál és 2 dolgozónál mutatták ki a fertőzést a Csokonai utcai intézményben. A pozitív teszt után minden lakót kórházban ápolnak. Az idősotthonban egyébként összesen ötvenen laknak és 22-en dolgoznak.

A főváros azt is közölte, hogy szeptember közepétől az idősotthonaikban kéthetente szűrik a dolgozókat és esetenként, ha szükséges az ellátottak szűrésében is közreműködnek. Eddig 21 telephelyen 2896 tesztet végzett a főváros.

A koronavírus-járvány tavaszi, első hullámában a Pesti úti idősotthonban is nagyon sokan megbetegedtek, a járványról tájékoztató kormányzati portál augusztus végi összesítése szerint 313 lakónál igazolták a koronavírus-fertőzést és 55 idős ember elhunyt. Az intézmény ügye akkor a politikai síkra terelődött: a kormányoldal a fenntartó főváros és Karácsony Gergely felelősségét firtatta, míg a főpolgármester azt bírálta, hogy negatív teszt nélkül kerültek vissza a kórházból idős emberek az otthonba.