Újabb karlendítős kép került elő az ózdi jobbikosról

Újabb karlendítős kép került elő az ózdi jobbikosról

Jakab Péter és Farkas P. Barnabás (Forrás: Farkas Péter Barnabás/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb karlendítős fotó jelent meg Farkas Péter Barnabásról, Ózd jobbikos alpolgármesteréről, aki a korábbi fényképről azt mondta, csak a társainak integet a felvételen- írta a Naphíre.hu. A politikus az ellenzéki összefogás jelöltjeként indult Borsod-Abaúj-Zemplén 3. választókerületben.

Az első fotó nyilvánosságra kerülését követően Farkas az atv.hu-nak elismerte, hogy ő szerepel a 2018-ban készült képen, a náci karlendítést viszont tagadta, azt állítva, hogy csak integetett: „A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről az integető mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni.”

Állítása szerint az integetéssel egy csoportképhez akarta közelebb hívni a delegáció más tagjait, akik egy holokauszt múzeumot is felkerestek.  

A magyarázat megosztotta az ellenzéki pártokat: elsőként a Momentum vonta meg a támogatást Farkastól, később így tett az MSZP is, majd Karácsony Gergely is jelezte, nem fér bele neki az, amit az ózdi jelölt tett, végül az LMP is kihátrált Farkas mögül.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter viszont azt mondta, eszébe sincs megvonni a támogatását, mert szerinte Farkas Péter Barnabás képes legyőzni a Fidesz jelöltjét Ózdon és környékén.

A Jobbik mellett a DK is kitartott Farkas mellett. Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a 24.hu-nak azt mondta: ő elhiszi Farkas magyarázatát, vagyis hogy csak integetett, és hozzátette: minden jelölt aláírt egy értéknyilatkozatot, ígéretet téve, hogy onnantól kezdve annak szellemében politizál.

A NapHíre.hu birtokába jutott újabb fotón – ami ugyanazon a helyszínen, Katowicében a holokauszt múzeum előtt készült, mint az eddig ismert kép – egyértelműen karlendítés közben látható Farkas Péter Barnabás.  

A politikus végül a Jobbik és a DK támogatásával elindult az előválasztáson, ám 47,93 százalékos eredményével alulmaradt az MSZP és a Párbeszéd által indított Kiss Sándorral szemben, aki 52,07 százalékkal győzött.

A képet ezen a linken tekintheti meg

FRISSÍTÉS:

A Telexnek közben küldtek egy másik fotót is, amely ugyanazon a látogatáson készült Ózd lengyel testvérvárosában, Chorzówban. Ezen Ózd volt jobbikos alpolgármestere, Fidrus Péter látható, aki beállt ugyanoda, hogy szintén kivitelezzen egy karlendítést. Fidrus még azzal is megtoldotta a mozdulatot, hogy ujjával Adolf Hitler hírhedt bajszát is utánozza.

Ezt a képet itt tekintheti meg