Újabb két beteg hunyt el

Újabb két beteg hunyt el

A kórtermet elhagyó egészségügyi dolgozó ruháját fertőtlenítik a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID részlegén 2020. április 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze 5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel összesen 4086 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a járványról tájékoztató kormányzati oldalról.

Az elmúlt 24 órában elhunyt újabb két idős, krónikus beteg. Így már 570 emberéletet követelt a vírus hazánkban.

A járvány kitörése óta már 2585-en meggyógyultak, így jelenleg 931 aktív fertőzöttről tudni. 186 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztatásban felhívják a figyelmet, hogy megszűnt a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. Ennek részeként a maszk, vagy a szájat és az orrot eltakaró kendő, esetleg sál viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja ugyanakkor már nincs érvényben.

Címkék: koronavírus