Újabb nemzetstratégiai beruházásra készül a kormány

Újabb nemzetstratégiai beruházásra készül a kormány

Megkezdődtek a munkálatok a leendő akkumulátorgyár területén Iváncsán (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindenféle részletezés nélkül nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítaná a kormány a komáromi ipari park bővítését. Nem tudni, hogy mi épül a térségben, de a helyiek gyanúja szerint egy újabb akkumulátorokat gyártó üzem fejlesztésére készülhetnek – írja a Portfolio.hu.

A rendelet tervezete még január közepén került fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapjára. A javaslat azonban nem részletezi, hogy pontosan milyen üzem épülhet a területen, mindössze felsorolja, hogy mely területeket csatolnák az ipari parkhoz.

Indoklásában pedig annyi szerepel, hogy a tervezett ipari parki bővítés és az új beruházások hozzájárulnak a magyar gazdaság teljesítményének, versenyképességének, piaci erejének és exportpotenciáljának növekedéséhez.
Mint írták, a beruházási célterületté minősítés ellen petíciót indított az Élhetőbb Monostorért civilszervezet.

A komáromi ipari parkban már működik akkuüzem: SK On (korábban SK Battery) két akkumulátorokat gyártó üzemének építésére is kapott magyar állami támogatást a lap szerint.

A portál cikke szerint több helybeli azt gyanítja, hogy akkumulátorgyár épülhet a területen.