Újabb tiltakozó akció: ülősztrájkot hirdetnek a diákok

Újabb tiltakozó akció: ülősztrájkot hirdetnek a diákok

A kirúgott tanárok miatt tiltakoznak a Belügyminisztérium előtt 2022. november 30-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem áll le a tanárok és diákok által szervezett tiltakozássorozat, jövő csütörtökre ülősztrájkot hirdettek. Az eddig már több megmozdulást szervező Egységes Diákfront a nemrég kirúgott 8 tanárra hivatkozott és arra, hogy ezt már nem hagyhatják szó nélkül. Ahogyan – mint írták – azt sem, hogy a Nemzeti Alaptanterv miatt rengeteg feleslegesnek tűnő tananyagot kell megtanulniuk, hogy „szar a menza”, drágul a büfé és rájuk omlik az épület. És persze azt, hogy „nincs Tanár”.

A diákoktól ezért azt kérik, hogy csütörtökön a második tanítási órában menjenek ki a folyosókra vagy lépcsőházakba, üljenek le és úgy tiltakozzanak. – A lényeg, hogy beszéljetek össze a suliban, és mindenki egy időben csinálja az ülősztrájkot az iskolában – írták.

Szerdán derült ki, hogy a újabb nyolc, a korábbi polgári engedetlenségben résztvevő tanárt rúgtak ki és többen kaptak figyelmeztetést. Azóta szinte folyamatosak a tiltakozások.