Újabb tragikus rekordok: sosem volt még ennyi új fertőzött és elhunyt 24 óra alatt

Újabb tragikus rekordok: sosem volt még ennyi új fertőzött és elhunyt 24 óra alatt

A Szent Imre-kórház Covid-intenzív részlege még áprilisban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

6819 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 211 527 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 156 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 672 főre emelkedett – derült ki a koronavírussal kapcsolatos hivatalos kormányzati oldal vasárnapi adataiból. Sajnos a friss adatok is rekordnak számítanak, még sosem volt ennyi új fertőzött és halott 24 órán belül. Az újonnan elhunytak száma immár napok óta újabb és újabb rekordot dönt: pénteken 135-re nőtt, míg szombaton 152-re.

Mint az oldal írja, a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 55 637 fő, az aktív fertőzöttek száma 151 218 fő. Az aktív fertőzöttek 20 százaléka, az elhunytak 24 százaléka, a gyógyultak 26 százaléka budapesti.

7590 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 657-en vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által a szűrőbuszokon, valamint a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.