Ujhelyi István újraéleszti a szárszói találkozót

Ujhelyi István újraéleszti a szárszói találkozót

Ujhelyi István európai parlamenti képviselő

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Évek óta gondolkodom már azon, hogy fel kell éleszteni a szárszói találkozók hagyományát, igencsak ráférne a közéletre – árulta el a 24.hu-nak Ujhelyi István európai parlamenti képviselő.

A politikus szerint azzal, hogy szakított korábbi pártjával, az MSZP-vel, és nem indul a következő EP-választáson, eljött az ideje, hogy megvalósítsa ezt az elképzelést. Az ötlettel meg is kereste a korábbi főszervezőt, Farkasházy Tivadar humoristát, valamint Horgas Pétert, a Civil Bázis vezetőjét, akik támogatásukról biztosították.

Farkasházy Tivadar és családja harminc éve, 1993-ban rendezte meg a balatonszárszói nyaralójukban az első Szárszói Találkozót.  Egy nagyobb szünettől eltekintve egészen 2016-ig minden évben a humorista családjának kertjében jöhettek össze a magyar politikai, gazdasági, tudományos és művészeti élet képviselői, hogy az ország aktuális ügyeiről vitatkozzanak – idézi fel a portál. Volt idő, amikor Orbán Viktor is részt vett rajta a Fidesz elnökeként, de az utóbbi években már egyértelműen a balliberális értelmiség találkozóhelye lett a rendezvény. A tervek szerint szeptember 9-én Budapesten, a Margit-szigeten lesz a találkozó, a zártkörű összejövetel nevét SzázSzó Találkozóra változtatták.