Újra az OMSZ-nél dolgozik az elmaradt tűzijáték miatt kirúgott főmeteorológus

Újra az OMSZ-nél dolgozik az elmaradt tűzijáték miatt kirúgott főmeteorológus

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) egyik munkatársa az OMSZ Kitaibel Pál utcai központjában Budapesten 2019. január 24-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét az Országos Meteorológiai Szolgálatnál (OMSZ) dolgozik Horváth Gyula. A szakembert augusztusban azután rúgta ki az akkor még miniszter Palkovics László, miután a szervezet 75-80 százalékos esélyt adott arra, miszerint vihar lesz az augusztus 20-i tűzijáték alatt, ezért azon a napon el is maradt a látványosság. (Igaz, később Palkovics azt mondta, nem ez az egyetlen eset vezetett a menesztésekhez.)

A változást a Telex vette észre a szervezet honlapján: eszerint elnöki főtanácsadóként visszatért az intézményhez Horváth Gyula korábbi elnökhelyettes, akit Radics Kornélia elnökkel együtt menesztett még Palkovics.

A portál megkereste Horváth Gyulát, aki elmondta, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat kereste meg a menesztés után, miszerint szükség van rá, és október 1-től dolgozik újra a szervezetnél. Ennél többet nem kívánt elmondani a meteorológus. Az OMSZ-től sem tudtak meg többet, például arról, hogy Radics Kornélia korábbi elnök ügyében várható-e hasonló fordulat.