Újra számít Vida Ildikó szakértelmére a NER

Újra számít Vida Ildikó szakértelmére a NER

Vida Ildikó egykori főnökével, Simicska Lajossal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már a Mészáros Lőrinc-körhöz tartozik a Radóc utcai központ, a Mahir és a Közgép 70 százaléka – derült ki a Válasz gyűjtéséből. A Nemzeti Együttműködés Rendszere számít továbbá arra a Vida Ildikóra is, aki korábban Simicska Lajos embereként vált ismertté, és aki a kitiltási botrány fontos szereplője volt NAV-elnökként.

Az Orbán Viktor jó barátjából a miniszterelnök főellenségévé váló Simicska nagyjából hatvan gazdasági egységtől vált meg a kapitulálás után, szinte csak a kecsketenyésztéssel foglalkozó Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.-t tartotta meg. A Válasz szerint a teljes Simicska-birodalom 90 százaléka került Vörös Józsefhez, olyan felszámolás vagy végelszámolás alatt álló cégekkel együtt, mint amilyen a Heti Válasz kiadója is.

Az érintett ötvenkét társaságból tizenöt már hivatalosan átkerült a Mészáros Lőrinc-kör nevére. Itt főként a Mezort-agrárcsoportra kell gondolnunk. Eszerint az ország leggazdagabb embere szántóterületeit illetően már 36 ezer hektárnál, tehát Magyarország területének körülbelül négy ezrelékénél jár. Ez több, mint a Csányi Sándorhoz tartozó földek nagysága.

Az érdekeltségek közül harminchét még Vörös Józsefnél van, ezek várják sorsukat. Közéjük tartozik a közterületi hirdetésekkel foglalkozó Mahir-csoport is, ami az elmúlt években az Orbán-Simicska háború szimbólumává vált. Emlékezetes, amikor kormányközelből még az oszlopok kidöntésével, elvitetésével próbálkoztak. Ma már újra hirdethetnek ezeken a felületeken.

A korábban Simicska-irányítóközpontként számon tartott XI. kerületi, Radóc utca 8. alatti ingatlan is már Mészáros Lőrinc ügyvédjéé – közvetlen tulajdonos itt a Mahir Zrt. Mint kiderült, a korábbi NAV-elnök Vida Ildikót is visszafogadta kegyeibe a hatalom. Vörös őt bízta meg a a Pro-Ráta, a Pro-Aurum, valamint a Megapolis Media részvénytársaságok, továbbá a B-Reklám Kft. vezetésével.

Nem minden került azonban a Mészáros-körhöz. A Hír TV és a Hung-Ister műsorgyártó vállalat már a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartoznak, míg a reklámügynökségi piacon jelen lévő I.M.G. Inter Media Group–Media Dynamics-csoport Balásy Gyula érdekkörébe sodródott.