Ülésezik a rendkívüli jogrendért felelős akciócsoport

Ülésezik a rendkívüli jogrendért felelős akciócsoport

Varga Judit és Gulyás Gergely (Fotó: Varga Judit Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét ülésezik a Rendkívüli Jogrendi Szabályozásért Felelős Akciócsoport – erről posztolt a közösségi oldalán hétfőn délután Varga Judit. Az igazságügyi miniszter annyit tett még hozzá, hogy „zajlik a munka, az emberek, szeretteink a gazdaság és a mindennapi életünk védelme érdekében”. A rövid szöveget a kormányzati kommunikációból megismert „Csak együtt sikerülhet!” szlogennel zárta, illetve a munkát egy Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszterrel közös képpel illusztrálta.

A kormány még a tavaszi első hullám idején állított fel több akciócsoportot is, ezek közül az egyik, amelyik a rendkívüli jogrenddel foglalkozik. Ez most igencsak aktuális, hiszen a veszélyhelyzet ismét hatályban van, ennek ideje alatt pedig a kormány rendeletekkel hozhat döntéseket, nem kell várni a parlamentre, amíg az törvényeket alkotna.

A rendkívüli jogrend bevezetése óta már számos új szabály kormányrendeletben jelent meg, a kijárási tilalomtól kezdve az ingyenes parkoláson keresztül legutóbb hétfő délutánig, amivel visszahozták az időseknek a vásárlási idősávot. A korlátozó intézkedéseket és azok hatásait a kormány szerdai ülésén fogja értékelni, akkor derülhet ki, hogy lesznek-e esetleg újabb szigorítások vagy marad egyelőre minden a mostani állapotok szerint.