Ungár az Eurovízióról érdeklődött, de Rétvári lerázta

Ungár az Eurovízióról érdeklődött, de Rétvári lerázta

Rétvári Bence (Fotó: Rétvári Bence Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába érdeklődött az LMP-s Ungár Péter, hogy jövőre miért nem mehet az Eurovíziós Dalfesztiválra A Dal nyertese, Rétvári Bence visszautasította a válaszadást. A KNDP-s politikus indoklásában azt írta, a kormány egyik tagjának sincs lehetősége felülvizsgálni vagy ellenőrizni a közmédiás döntést.

Azt az elmúlt években is megszokhattuk, hogy a kormánypártok hívei ellentmondásosan viszonyulnak a dalversenyhez, aminek inkább ruhakölteményeire és ideológiai villongásaira, például az oroszok és ukránok konfliktusára, mintsem slágereire emlékezhetünk. Emellett az LMBT-közönség reprezentatív rendezvényéről van szó, ami évről évre kiveri a jobboldalon a biztosítékot, legyen szó épp Conchita Wurst győzelméről vagy egy élő adásban elcsattant melegcsókról.

Ennek ellenére a közmédia mindig is nagy energiát fektetett a győztes megtalálásába, a versenyre pedig az egész ország lázban égett, hogy milyen eredményt fog elérni ByeAlex vagy épp Kállay-Saunders András. Esetleg Pápai Joci, akinek a Ripost két éve „Hajrá cigány!” feliratú címlappal szurkolt. A 2015-ös versenyen Boggie a huszadik, 2016-ban Freddie a 19., 2017-ben Pápai Joci a 8., tavaly az AWS a 21. lett. Idén Pápai Joci már ott sem lehetett a döntőben – talán ez volt, ami végleg elkedvetlenítette a döntéshozókat, akik úgy határoztak, hogy idén már nincs eurovíziós szereplés, csak magyar népszerűsítés, például a Petőfi Rádión.

„Legyünk irgalommal!" | Magyar Hang

A Kövér László által jegyzett levélben Rétvári arra hivatkozik: „a kormány egyetlen tagjának sincs lehetősége sem az Alap, sem pedig a közszolgálati médiaszolgáltató által hozott döntés – így a kérdésben nevezett saját szervezésű produkcióval kapcsolatban hozott döntés – felülvizsgálatára, ellenőrzésére.”