Ungár Péter és Schmuck Erzsébet az LMP új társelnökei

Ungár Péter és Schmuck Erzsébet az LMP új társelnökei

Schmuck Erzsébet és Ungár Péter (Forrás: Ungár Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Schmuck Erzsébetet és Ungár Pétert választották az LMP új női- és férfi társelnökének a párt szombati tisztújító kongresszusán. A mandátumuk két évig tart, vagyis ők és a mögöttük felálló elnökség fogja levezényelni a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokat, illetve az azokra való felkészülést.

Schmuck Erzsébet a döntés után arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban nagyon megnövekedett a lakosság környezeti érzékenysége, ebben szerinte szerepük van nekik is. Céljuk, hogy még közelebb vigyék az emberekhez a zöldpolitikát, hogy még inkább tisztában legyenek azzal, hogy ez társadalom- és gazdaságpolitikát is jelent.

Ungár Péter azt hangsúlyozta, hogy LMP Magyarország zöldpártja, ebből az is következik, hogy a többi párt nem az. Mint mondta, most egy olyan ellenzéki környezetben vagyunk, ahol egyesek azt honorálják, hogy „minél többet, minél jobban orbánozzunk” vagy éppen arról beszéljenek, hogy mi a rossz. – Mi azt szeretnénk, hogy alternatívát mutassunk, hogy megmutassuk: Magyarország jövője egy zöld jövő – fogalmazott. És bár szerinte ezt a közösséget sokat temették már, de ennek a közösségnek van jövője.

Arra a kérdésre, hogyan fog alakulni ezután a szövetségi politikájuk, Ungár Péter annyit mondott, hogy most nem szövetségi politikát kell alkotni, hanem politikát.