Ungár Péter: Márki-Zay egy futóbolond, távozzon a közéletből

Ungár Péter: Márki-Zay egy futóbolond, távozzon a közéletből

Márki-Zay Péter (Fotó: Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Futóbolondnak nevezte Márki-Zay Pétert szombati Facebook-bejegyzésében Ungár Péter, felszólítva egyúttal a volt miniszterelnök-jelöltet, hogy távozzon a közéletből. Hódmezővásárhely polgármestere az ATV műsorában szerepelt pénteken, itt kérdezték Szentkirályi Alexandra visszalépéséről. Márki-Zay ennek kapcsán különös fejtegetésbe kezdett, mely érintette Vitézy Dávid vélt szexuális orientációját és Orbán Viktor gyerekeinek vélt zsidó elnevezését is.

Az elhangzottakra pénteken reagált már az LMP korábbi vezetője, Schiffer András is. Az ügyvéd Facebook-oldalán azt írta: „Igazán büszke lehet magára az összes 2021-es messiás-váró: az ex-messiásnak egyetlen bővített mondatban sikerült buziznia és zsidóznia”. Márki-Zay kijelentéseitől az ATV is kénytelen volt elhatárolódni, a beszélgetés alatti feliratban végig az látható: „az elhangzott kijelentések nem az ATV álláspontját tükrözik”.

„Vitézy Dávid nem a Fidesz jelöltje, a magánélethez senkinek semmi köze nincs, Márki-Zay Péter pedig egy futóbolond, és felszólítom, hogy távozzon a közéletből!” - üzente oldalán Ungár Péter. Az LMP vezetője hozzátette, érdemes emlékezni rá, hogy Márki-Zayból Karácsony csinált miniszterelnök-jelöltet azért, hogy ne az a Dobrev Klára legyen, akivel most közös plakáton szerepel. Karácsony a 2022-es választást megelőző ellenzéki előválasztáson lépett vissza Márki-Zay Péter javára.

„A politika pedig akkor lesz jobb Magyarországon, amikor az ennyire rossz döntéseknek következménye van. Márki-Zay Pétert Karácsony Gergely szabadította az országra, ezért kell főpolgármestert is váltanunk holnap!” - fogalmazott Ungár.