Utcai verekedés miatt indult eljárás a Mi Hazánk volt váci képviselője ellen

Utcai verekedés miatt indult eljárás a Mi Hazánk volt váci képviselője ellen

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szóváltásba keveredett, majd verekedett is az utcán a Mi Hazánk váci szervezetének egyik volt tagja. A férfi ellen emiatt garázdaság miatt indult büntetőeljárás – tudta meg a Magyar Hang.

A helyi alapszervezetben komoly pozíciót betöltő G. V. információink szerint a védőoltások szükségességéről vitázott alkalmi ismerősével, egy helyi dohánybolt előtt. Úgy tudjuk, a veszekedés gyorsan tettlegességig fajult, G. V. pedig a földön is rugdosta haragosát. Az ügyben telefonon és írásban is próbáltuk elérni a váci férfit; szerettük volna megismerni az ő verzióját, azonban nem reagált kérdéseinkre - a Váci Járásbíróság azonban megerősítette a büntetőper tényét.

Megkerestük a Mi Hazánkat is. Kisberk Szabolcs, a párt kommunikációs igazgatója kérdésünkre jelezte: a Mi Hazánk elnökségének nem volt tudomása G. V. büntetőügyéről, így annak részleteit sem ismerik. G. V. párttagsága – aznap, amikor a párt vezetősége tudomást szerzett az eljárásról – megszűnt – írta Kisberk. Vagyis, a férfi már nem számít politikai közszereplőnek. Teljes nevét ezért, és a folyamatban lévő zajló büntetőper miatt sem írhatjuk le.

Lendítők és lógatók

A Mi Hazánkban nem példa nélküli a politikusok botrányok miatti visszalépése – vagy visszaléptetése. Novemberben Bartha Barna, a nemzetpolitikai kabinet korábbi vezetője távozott posztjáról, miután a Transtelex megírta, hogy Bartha a radikális párt székelyföldi szervezetépítő turnéján Parászka Boróka marosvásárhelyi újságíró felakasztásáról és zsidók által kitalált pusztító, bomlasztó programokról beszélt. Bartha ugyanakkor ezután is a Mi Hazánk tagja maradhatott.

2019-ben pedig Walter Pált, a Mi Hazánk Ifjainak országos főszervezőjét kellett visszahívni az Alfahír szerint, mert napvilágot látott egy karlendítős képe.

Tegyük hozzá, ilyen kép Toroczkai Lászlóról, a Mi Hazánk elnökéről is készült, ám a pártelnök ezt az ATV műsorában azzal magyarázta, hogy egy római focimeccsen volt, és az olaszoknál bevett szokás így köszönteni a pályára lépő csapatokat.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.