Vác új vezetése nem kér a kormány sportcsarnokából, a helyi Fidesz támadásba lendült

Vác új vezetése nem kér a kormány sportcsarnokából, a helyi Fidesz támadásba lendült

Matkovich Ilona

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vác új városvezetése aggályosnak tartja a városba tervezett multifunkcionális sportcsarnok építését, a képviselőtestület keddi ülésén a tervek szerint napirendre kerül az állammal kötött szerződés felbontása, a helyi Fidesz rögtön ellenkampányba is kezdett – adta hírül a Váci Napló.

– Matkovich Ilona új balliberális polgármester politikai bosszúhadjáratot folytat Vácon, és ennek a városi polgárok látják a legnagyobb kárát. Példa nélküli Vácon, hogy egy polgármester 5 milliárdos kormányzati ingyenpénzt utasítson vissza! – olvasható a Fidesz váci szervezete közleményben.

Egy 2017-es kormányhatározat alapján Vácnak 4,96 milliárd forintos költségvetési forrást ítéltek meg egy multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok megépítésére. A beruházásra a Szérűskertben került volna sor. A tervek szerint az új létesítmény 3300 fő befogadására lenne alkalmas. Az első ütemre a támogatási szerződést 2018. március 28-án írta alá az önkormányzat, s ennek keretében csaknem 2 milliárd forint forrást biztosítottak. A projekt első lépéseként a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése lenne a feladat, azonban az ezzel összefüggő négy beszerzési eljárás eredménytelen volt, az ötödik eljárásban pedig feltételesen hirdettek csak eredményt.

Trágár hangfelvételen vallanak a váci fideszes városatyák a semmittevésről | Magyar Hang

Elképesztő stílusban, italozás közben tárgyalnak a helyiek mindennapjait meghatározó döntésekről a váci önkormányzat fideszes tagjai; elismerik, hogy gyakorlatilag semmit sem csinálnak - írja három birtokába került hangfelvétel alapján az Alfahír. A hírportál szerint, amely Soundcloundra fel is töltötte a trágár beszélgetéseket, a felvételeken többek között Fördős Attila polgármester és Pető Tibor alpolgármester hallható.

– Álláspontom szerint egy ilyen volumenű sport- és rendezvénycsarnok esetében figyelembe kell venni a gazdasági, fenntarthatósági szempontokat, valamint azt is, hogy milyen kapacitás kihasználtsággal üzemelne ez a létesítmény. Mindezek alapján nem tartom elfogadhatónak, hogy egy ilyen méretű csarnok épüljön meg úgy, hogy az önkormányzat nem látja előre pontosan a megvalósult beruházás későbbi költségvetési kihatását – írta Matkovich Ilona polgármester a sportcsarnokkal kapcsolatos előterjesztésében. A városvezető szerint számos olyan beruházás van, amelynek elkészülte sokkal fontosabb, mint a csarnoké.

A gazdasági-városfejlesztési bizottság elmúlt heti ülésén támogatta, hogy a város mondja fel az állammal kötött szerződést és kérje a kormányt, hogy a megítélt ötmilliárd forintot más, fontosabb városi beruházásokra adja, egyebek között egy tanmedence felépítésére és a művelődési központ rekonstrukciójára.