Vádat emeltek a DK-s Varju László ellen a köztévés dulakodás miatt

Vádat emeltek a DK-s Varju László ellen a köztévés dulakodás miatt

Varju László és a biztonsági őrök 2018. december 17-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Választás rendje elleni bűntett és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Varju László DK-s országgyűlési képviselővel szemben a Fővárosi Törvényszéken.

Varjú mentelmi jogát az Országgyűlés tavaly novemberben függesztette fel. Az ügyészség ezt követően Varju Lászlót gyanúsítottként hallgatta ki az MTVA Kunigunda úti székházában 2018 decemberében történtek miatt. Emlékeztes, a december 16-i tüntetés alkalmával több ellenzéki képviselő öt pontból álló követelést akart beolvastatni, ám miután nem jártak sikerrel, többen fizikai összetűzésbe keveredtek a biztonsági személyzettel. Aznap éjjel több képviselő is a székházban éjszakázott.

Varjú az ügyészség szerint másnap délelőtt „a stúdióba történő bemenetel érdekében nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának. Dulakodás közben az egyik biztonsági őrnek több másodpercen keresztül kézzel megszorította a vádliját. Miután a biztonsági őrök társuk lábát kiszabadították, Varju Lászlót a stúdió ajtajától eltolták” – írták.

Később Varju László a székház első emeletén be akart menni arra a folyosóra, ahonnan a vezérlő helyiségek és a hírszerkesztőség ajtajai nyíltak. A képviselő ekkor a vád szerint többszöri felszólításra sem távozott. Ki akarták vezetni, majd vele szemben – erőszakos ellenállása miatt – testi kényszert alkalmaztak, azonban Varju László továbbra is ellenszegült, a földre feküdt, egy biztonsági őr lábát elkapta, majd kihúzta, melynek következtében a férfi a földre esett. Az ügyészség szerint a sértett emiatt nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Varju a gyanúsítotti kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

A Polt Péter legfőbb ügyész – egykori fideszes országgyűlési képviselő – által vezetett ügyészség választás rendje elleni bűntett, súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt a Fővárosi Törvényszéken vádat emelt Varju Lászlóval szemben.