205 millióval csökkent Rogán megtakarítása, Varga Judit egy fillért sem tudott félretenni

205 millióval csökkent Rogán megtakarítása, Varga Judit egy fillért sem tudott félretenni

Rogán Antal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhányaknál nagy mozgást, másoknál furcsa változatlanságot mutatnak a politikusi vagyonnyilatkozatok, melyek leadási határideje január 31. volt.

Több mint 205 millió forinttal kevesebb megtakarítása van Rogán Antalnak, mint egy évvel ezelőtt. Míg tavaly év elején 822 millió forintról számolt be, most „csak” 616 milliója van takarékbetétben. Mindez úgy történt, hogy találmánya minden eddiginél nagyobb összeget, 408 millió forintot hozott neki 2021-ben. 300 ezer forintot törlesztett a tartozásaiból, de még így is 17,9 millió forintot nem adott meg meg nem nevezett magánszemélyeknek.

Új lakást vagy házat tavaly sem vett a kabinetminiszter, így vélhetően továbbra is kabinetfőnöke, Nagy Ádám édesapjának lakásában élnek Rogán Barbarával – írja a Telex.

Felélte korábbi megtakarításait és egy forintot sem tudott félretenni 2021-ben Varga Judit igazságügyi miniszter. 2020-as vagyonnyilatkozata szerint nagyjából 5 millió forintnyi és 12 ezer eurónyi (4,3 millió forint) megtakarítással rendelkezett. Egy évvel később a csaknem százmilliós hiteltörlesztés mellett sikerült még félretennie. Idén azonban már csak annyi van benne, hogy a 2019-ben felvett hitelt közösen törlesztik tovább férjével. Más kiadásról, vásárlásról a 2021-es évről az igazságügyi miniszter vagyonnyilatkozata nem tanúskodik.

Szijjártó Péternek 2019-ben 5,84 millió forint volt q bankszámláján, 2020-ban már csak 222 ezer forint. 2021-ben viszont már 10 millió forint. A szülei felé fennálló 30 millió tartozása már évek óta nem csökkent.

Gulyás Gergely tavaly kifizette a hétmilliós tartozása utolsó részét, és törlesztette a svájci frankos tartozását is, egy év alatt összesen 7,6 millió forintot tudott megtakarítani a havi bruttó 1,9 millió forintos miniszteri fizetéséből. Varga Mihály megszabadult a kötvényeitől, míg állampapírjait megnövelte ötmillió forinttal, részvényeit pedig hatmillióval.

Pintér Sándor Magyar Állampapír Plusz kötvénye jelentősen megcsappant tavaly, 50 millió forintról 8 millióra, Továbbra is egymilliárd forinttal tartoznak neki.

Mager Andrea csaknem minden ingatlanát eladta 2021-ben, egyet tartott meg. 35 millióval nőtt az állampapír-megtakarítása, forintszámlája 27 millióval. Közben eltűnt 27 milliónyi hiteltartozása.

Süli János 17,4 millióról 25,6 millióra növelte a nyugdíj-előtakarékossági számláján lévő összeget, bankszámlán van 5,6 millió megtakarítása, takarékbetétben elhelyezett ötmillióját pedig szintén növelni tudta hatra.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért is felelős államtitkár vagyonnyilatkozatában szereplő tételek szinte egy az egyben megegyeznek a tavalyival, készpénze egymillió forinttal nőtt.

Gyakorlatilag semmiben sem változott Polt Péter legfőbb ügyész vagyoni helyzete 2021-ben.

Kövér László házelnök 5 millió forintot tüntetett fel a bankszámláján, 10 milliós hiteltartozásából is törlesztett csaknem egymilliót, bevételeit ugyanakkor csak a neki ajándékozott könyvek, valamint „a diplomáciai kapcsolattartásban szokásos értékű”, egyéb ajándéktárgyak gyarapították.

Matolcsy György jegybankelnöknek semmiféle elszámolni valója nincs 150 négyzetméteres balatonakarattyai házán kívül, se megtakarítást, se tartozást nem tüntetett fel.

Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőnek 31 millió forint van a számláján és készpénzben, 8 millióval több mint tavaly.

Lázár János (Fidesz) 2021-ben újabb földeket vásárolt, mintegy 35 hektárnyi szántót Hódmezővásárhelyen, összesen 36 ingatlan van a nevén. 2021-ben kiadott egy Winston Churchillről szóló kötetet, amelyből a vagyonnyilatkozata szerint 7,7 milliós jövedelme volt tavaly. Készpénzállománya 14,5 millióra nőtt, miközben hitelintézetben 8 milliót tart, 50 millióval tartozik neki egy magánszemély.

Kósa Lajosnak (Fidesz) félmillió forinttal több van most a számláján, mint tavaly ilyenkor, de adóstársként 50 millió forintos lakásépítési kölcsönt vett fel. Vett egy új BMW motort is a meglévő kettő mellé.

Címkék: vagyonnyilatkozat