Valaki kiadta az MTVA-ból a felvételt, amin rángatják, leteperik és vonszolják a biztonságiak Varju Lászlót

Valaki kiadta az MTVA-ból a felvételt, amin rángatják, leteperik és vonszolják a biztonságiak Varju Lászlót

Varju Lászlót (DK) leteperik a biztonságiak az MTVA székházában 2018. december 17.-én. (Forrás: Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eddig csak Varju László DK-s országgyűlési képviselő saját Facebook-videóján lehetett látni, hogy mi történt vele az MTVA-székházában december 17-én, miután Hadházy Ákost és Szél Bernadettet már kidobták az épületből a biztonságiak.

A szombati tüntetés előtt néhány órával azonban valaki az MTVA-ból eljuttatta a 444-hez a köztévé saját felvételét az eseményekről.

A 444 azt írja, hogy videót a közmédia egyik operatőre készítette, de az MTVA valamiért soha nem közölte, illetve a Híradó szerkesztői csak azokat a momentumokat vágták ki belőle, amin annyi látható, hogy Varju László DK-s országgyűlési képviselő egyedül, a földön fekve méltatlankodik. Amikor a biztonsági őrök előtte dulakodnak vele, azt nem mutatták be.

Varju László képviselő elleni intézkedés az MTVA épületében

A felvételt az MTVA kamerája rögzítette, ám adásba csak bizonyos részei kerültek. A teljes felvételt kiszivárogtatták a 444-nek. http://www.444.hu https://www.facebook.com/444.hu https://www.instagram.com/negynegynegy/ https://ask.fm/negynegynegy szerk [at] 444 [dot] hu

Ezen a felvételen viszont látszik, hogy az intézmény fegyveres biztonsági emberei kiráncigálják és kitaszigálják egy lépcsőházból Varju Lászlót, aki épp egy lépcsőn igyekezne a stúdió felé. 

– Vezessétek ki! Vége ennek – ezt mondja a biztonságiak főnöke a felvétel kezdetén. kezében ő is telefont tart, de nem úgy tűnik, mint aki közvetíti az eseményeket, inkább mintha olvasna a képernyőről.

A biztonságiak amúgy egy ideig nem engedték oda a Varju László társai által kihívott mentősöket a képviselőhöz.

Varju László a történtek után néhány nappal azt mondta a Magyar Hangnak, hogy látleletet vetetett fel, és az orvosi szakvéleményben ott áll, megragadás nyomokkal volt tele a felső teste. „Több bordám zúzódott, ,agyon nehezen lélegzem, és egy-egy nagyobb levegővételnél kellemetlen szúró érzésem van. Ráadásul a térdem is zúzódott, szigorú pihenést írt elő számomra az orvos” – fogalmazott.