Válasz Online: Ellenőrök jelenhetnek meg a kórházakban

Válasz Online: Ellenőrök jelenhetnek meg a kórházakban

Takács Péter (Fotó: Magyar Orvosi Kamara/Halász Nóra)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkárának utasítására legalább kétfős mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg a következő napoktól a magyar kórházakban. Az érintettek „minden esetben bejelentés nélkül érkeznek” majd, és a hét bármely napján felbukkanhatnak – értesült a Válasz Online. Erről a lap információja szerint az összes állami egészségügyi intézmény levelet kapott a napokban az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetőjétől. 

Mint írták, az ellenőrzések célja annak vizsgálata lesz, hogy az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben, illetve hogy a betegek is ott vannak-e. Utóbbira a cikk szerint az a magyarázat, hogy a modern eljárások miatt sokszor már nincs szükség olyan hosszú ápolásra, ám a szabályokat nem módosították, ezért sokszor előbb hazaengedik a kórházból a betegeket, miközben papíron még ott kellene lenniük.

Az OKFŐ levele figyelmeztetett: a foglalkoztatói szabályokat megsértő egészségügyieknek fel kell készülniük a hátrányos jogkövetkezményekre.

Címkék: egészségügy, OKFŐ