Valóban tárgyalt a kormány a „mini-Dubajról”

Valóban tárgyalt a kormány a „mini-Dubajról”

A rákosrendezői vasútállomás területe így néz ki most (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megerősítette Gulyás Gergely azokat a korábbi sajtóhíreket, hogy tervben van egy jelentősebb, „mini-Dubajnak” csúfolt beruházás a rákosrendezői vasútállomás közelében. Korábban a Telex írt róla, hogy még a Mol-toronynál is magasabb felhőkarcolót építtetne oda egy dubaji üzletember. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban részleteket nem árult el, csak annyit mondott, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfőn „teljes körű tájékoztatást” ad majd.

A Telex korábbi cikke szerint a tervekkel annak a Mohamed Alabbarnak a cége jelentkezett a kormánynál, aki a világ legmagasabb épületét, a 828 méteres, Dubajban található Burdzs Kalifát is építette. Az Emaar Properties egy 220-240 méteres felhőkarcolót húzna fel, amely magasság bőven meghaladná a jelenlegi budapesti rekordernek számító 143 méter magas Mol-tornyot. A Zuglóba tervezett projekt radikálisan átalakítaná a főváros látképét, hiszen a vasútállomás lényegében a Hősök tere mögé esik, vagyis egy oda épített torony a tér szobrai és az Andrássy út épületei fölé magasodna. A hírek szerint a területen luxuslakásokat és irodablokkokat is kialakítanának.

– Fogom a fejem. Ezek megőrültek!? – így reagált a hírekre Karácsony Gergely.

A Magyar Hang pénteken megjelenő számában riportot olvashatnak a rákosrendezői vasútállomás környékéről, megnéztük, hogyan fest most a terület.

Címkék: Gulyás Gergely