Valószínűleg megmérgezhették a legfiatalabb magyar szívátültetett édesanyját

Valószínűleg megmérgezhették a legfiatalabb magyar szívátültetett édesanyját

Fotó: Unsplash/Bill Oxford

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ügyészséghez fordult a tavaly nyáron elhunyt Bencze Zsuzsanna édesapja, miután a nő gyerekei – köztük a pár hónapos korában szívátültetésen átesett Ricsi – beszélni kezdtek arról, minek voltak tanúi. A gyanú szerint a nő volt párja és annak barátja követte el nyereségvágyból az emberölést, bár korábban öngyilkosságnak könyvelték el a halálesetet. Az RTL Klub riportja szerint a gyerekekkel pszichológus foglalkozik.

A hatóságok szerint volt párja és annak barátja azért ölhetett, hogy megszerezhessék a nő lakását és 6 millió forintját. A pár két kisgyermeke is otthon volt, de a látottakról csak hónapokkal később mertek beszélni – ezért indult újra a nyomozás. Az RTL szerint a két férfit végül elfogták, de mindent tagadnak.

A család egy évtizeddel ezelőtt vált ismertté: az asszonynak és gyermekének szinte az egész ország drukkolt 2012-ban – az akkor 3 hónapos kisfiú ugyanis a legfiatalabb volt az országban, aki új szívet kapott.A szülők viszonya azóta megromlott. A nő apja szerint a lánya végleg le akarta zárni a kapcsolatát, és el akart költözni a két gyermekével tavaly júniusban.

Amit ezután tehetett az apjuk és annak egyik barátja, arról csak hónapokkal később mertek beszélni a gyerekek. Mint nagyapa felidézte, a testvérek arról beszéltek, hogy az apa és barátja nagyon kedvesek voltak a lányával, és a kávéjába belekeverték Ricsi szívgyógyszereit és különböző egyéb nyugtatókat. Így derült ki, hogy Bencze Zsuzsanna nem öngyilkosságot követhetett el. „Ellilult már a szája, ahogy a gyerekek mondták, és akkor azt mondták, hogy leesett az ágyról. Akkor visszarakták az ágyra, és papír zsebkendőt tömködtek le a torkán” – mesélte a gyerekek nagyapja, a meggyilkolt nő édesapja.

A gyerekeket a nagynénjük vette magához, és Szlovákiában élnek, ahova az egyik nagymamájuk is kiköltözött, hogy segíteni tudjon nekik. Hónapokig pszichológus segített nekik feldolgozni a történteket, de a család szerint talán soha nem heverik ki igazán a tragédiát.