Varga Judit is kiakadt, hogy Orbánt a diktátorok közé sorolták

Varga Judit is kiakadt, hogy Orbánt a diktátorok közé sorolták

Orbán Viktor és Varga Judit (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Soros György – lényegében ezzel reagált Varga Judit arra, hogy a Riporterek Határok Nélkül elnevezésű szervezet a „sajtószabadság ellenségeként” listázta Orbán Viktort. Ráadásul ismert diktátorokkal említették együtt.

A Soros ex machina ismét belendült – ezzel kezdte Facebook-bejegyzését Varga Judit igazságügyi miniszter. A politikus szerint „irányított kérdésekkel machináló kamujelentéssel és listákkal próbálják már megint aláásni Magyarország hírnevét a baloldali véleménybuborék szervezetei.”

Varga Judit azon háborodott fel, hogy a Riporterek Határok Nélkül által hétfőn közzétett listán Orbán Viktort egyedüli uniós vezetőként olyan hírhedt diktátorok közé sorolják, mint Vlagyimir Putyin, Kim Dzsongun, Hszi Csin-ping, Recep Tayyip Erdogan, Aljakszandr Lukasenka, Jair Bolsonaro, Nicolas Maduro, vagy Rodrigo Duterte. A szervezet értékelése szerint ugyanis nálunk kíméletlenül és drasztikusan elnyomják a sajtószabadságot.

A miniszter felemlegette, hogy a szervezet 2017-ben 200 ezer, 2019-ben pedig 175 ezer dollárt kapott Soros György alapítványától. Emellett azt is kiemelte, hogy az Európai Bizottság jogállamisági jelentésének elkészítésénél több, a Bizottság által megfogalmazott aggály és vád alátámasztásának egyedüli forrásaként szolgált.

Arra is kitért, hogy Nyugat-Európában szinte teljesen elnyomják a konzervatív véleményeket. Szerinte tény, hogy „a németeknek csak 45 százaléka gondolja úgy, hogy szabadon elmondhatja a véleményét, míg Magyarországon az online és offline vélemények szabadsága mindenki számára garantált”.

Varba Judit szerint „Magyarország egyike azon kevés uniós tagállamnak, ahol a médiában és az ideológiai vitákban, valamint a közvéleményben is valódi pluralizmus érvényesül. Átfogó jogszabályi környezet biztosítja az újságírói és szerkesztői szabadságot.”