Varga Mihály sem indul egyéniben a 2022-es választáson

Varga Mihály sem indul egyéniben a 2022-es választáson

Varga Mihály pénzügyminiszter a 2021-es költségvetés elfogadásáról szóló szavazáson, az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. július 3-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Varga Mihály sem indul egyéni körzetben a 2022-es választásokon – erősítette meg a hírt a pénzügyminiszter az Atv-nek. A hírtelevízió információi szerint Varga Mihály helyett Gór Csaba lesz majd a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje Óbudán a budapesti 4-es választókörzetben. A pénzügyminiszter indoklásában úgy fogalmazott: „A kormányzati munkában és nyilván majd az országos kampányban lesz teendőm.”

Két éve, 2018-ban a választókerületében Varga Mihály 41,82 százalékos eredménnyel, 24 208 szavazattal győzött, és nyerte el a parlamenti mandátumot. Akkor a DK-s Niedermüller Péter végzett a második helyen 37,14 százalékkal 21 496 szavazatot gyűjtött be, míg a harmadik az LMP-s Ungár Péter lett 10,10 százalékkal, 5848 megszerzett szavazattal.

Az elmúlt időszakban nem a pénzügyminiszter az első olyan vezető fideszes politikus, aki jelezte, nem méretteti meg magát egyéniben a következő országgyűlési választáson. Korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter erősítette meg, hogy nem lesz jelölt a budapesti XII. kerületi Hegyvidéken. A tárcavezető szerint helyette a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, Fürjes Balázs indulna. Gulyás azt is elmondta az Atv-nek, hogy a helyi polgármester, Pokorni Zoltán is egyetértett abban, hogy Fürjes lenne az ideális jelölt 2022-ben helyette.

A Fidesz-frakcióvezetője, Kocsis Máté sem méretteti meg magát, rá állítólag a kampányközpontban lesz szükség, a kormánypárt józsefvárosi jelöltje pedig Sára Botond lehet.