Vasárnap este online tüntetés a „túlhatalomtörvény” ellen

Vasárnap este online tüntetés a „túlhatalomtörvény” ellen

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap 20:00 órakor kezdődik az az online tüntetés, ami a „túlhatalomtörvény” elfogadása ellen tiltakozó petíció aktivistái szervezik. A rövid, online demonstráción felszólalnak: Róna Péter közgazdász, Pardavi Márta jogász, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke, Fullajtár Andrea színészművész, Horgas Péter látványtervező, Lattmann Tamás - nemzetközi jogász, Lang Györgyi - énekesnő.

A beszédek között megjelenítik majd azokat a transzparenseket, üzeneteket, melyeket a petíció aláíró küldtek, az esemény végén pedig egy élő, online szavazásra kérjük meg a videót követő embereket.

Maga az online petíció tegnap elérte a százezer főnyi aláírást, így az egyik legnagyobbá vált a magyarországi online aláírásgyűjtések történetében. Számos visszajelzés érkezett olyan emberektől, akik nem merik aláírni, ezt a jelenséget a szervezők elmondásuk alapján gyakran tapasztalják.

 „A kormány egy lehetetlen helyzetet teremtett. Civileknek, ellenzéki pártoknak és a kormánnyal egyébként szimpatizálóknak egyaránt. A FIDESZ-KDNP koalíció technikailag ugyan igen, de a valóságban soha nem tudna, merne ilyen felhatalmazást kérni és foganatosítani békésebb időkben. Az a több mint 100 ezer ember, aki most aláírta ezt a petíciót, egy felkiáltójelet tett, és joggal tart attól, hogy a járvány lecsengése után mit kezd a kormány ezzel a felhatalmazással. Kívánjuk, hogy ne legyen igazuk.” - írják a szervezők.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=2624834447842360&ref=watch_permalink