Vasárnap választás: Nincs ellenzéki együttműködés a XIII. kerületben

Vasárnap választás: Nincs ellenzéki együttműködés a XIII. kerületben

Kerpel-Fronius Gábor (Fotó: Facebook/Luis C. Cano)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kerpel-Fronius Gábort tavaly októberben a Momentum és az MSZP is támogatta. A hétvégi időközin a politikus utódjáról szavaznak a helyiek. A két ellenzéki pártnak saját jelöltje van.

Vasárnap választják meg a főpolgármester-helyettessé kinevezett Kerpel-Fronius Gábor utódját a XIII. kerületi önkormányzatban.

Kerpel-Fronius Gábort (MSZP-Párbeszéd-DK-Momentum-XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete) a XIII. kerület 9. számú egyéni választókerületében választották önkormányzati képviselővé tavaly októberben. A Fővárosi Közgyűlés azonban később főpolgármester-helyettessé választotta, ezért a politikus december 4-én lemondott önkormányzati képviselői megbízatásáról.

A helyi választási bizottság március 1-jére tűzte ki az időközi képviselő-választást – írta az MTI. Ezen öt képviselőjelölt indul: Polyák Krisztina (Momentum Mozgalom), Vaju Viktória (MSZP-XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete), Barabás György László (Magyar Munkáspárt), Tempfli József (Fidesz-KDNP) és Nagy Zsolt (Mi Hazánk Mozgalom). A választói névjegyzékben 6692 választópolgár szerepel.

Hivatalos: Kerpel-Fornius Gábor lesz az egyik főpolgármester-helyettes | Magyar Hang

A 9. számú egyéni választókerület a Róbert Károly körút - Üteg utca - Kartács utca - Hajdú utca - Gömb utca - Szegedi út - Béke tér - Szegedi út - Jász utca - Petneházy utca - Tatai út - Szegedi út - Dévényi utca által határolt területen fekszik.

A XIII. kerületi képviselő-testületben októberben 15 képviselői helyet szerzett a MSZP-Párbeszéd-DK-Momentum-XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete és hatot a Fidesz-KDNP.